Search
Filtre generale
Exact matches only
 
Search
Filtre generale
Exact matches only

Viaszpecsétes esküvői meghívók

Egyre gyakrabban kérik a viaszpecsétes esküvői meghívókat. Hol és miért ez a kérés? Úgy tűnik, hogy egyre több menyasszony és vőlegény vesz példát a múltból, nevezetesen a fontos dokumentumok pecsételéséből. Az esküvői meghívó az első benyomás a leendő esküvőről, így rendkívül fontos “dokumentum”, az esemény előhírnöke!

Mi az a pecsét és hogyan használták a múltban?

A pecsét elnevezés a görög sfragis és a latin sigillium szóból származik, ami pecsétet vagy pecsétet jelent.

A múltban a pecsétnyomókat vésők készítették, általában kemény anyagokból: arany, ezüst, bronz, ólom, sárgaréz, féldrágakő.

Azt, hogy milyen anyagból készült a pecsétnyomó, a felelős személy anyagi helyzete és rangja határozta meg. A képet kivájták, mélyen, hogy a pecsét lenyomata kiemelkedjen. A pecsételéshez tintát, tust vagy kormot használtak. A nyomatot egy állvány végére vagy egy gyűrűs dobozba szerelték. A pecsétek alakja a következő volt: kerek, álló ovális vagy fekvő ovális, vízszintes ovális, hegyes csúcsú pajzs, lekerekített csúcsú pajzs, szív alakú, háromszög, négyzet, téglalap, lekerekített téglalap, ötszög, nyolcszög, hatszög stb. A leggyakrabban használt pecsétek a kerek és az ovális voltak, de használatukra nem volt szabály.

Hogyan használják ma a viaszpecséteket?

A viaszpecséteket egyre gyakrabban használják esküvői és keresztelői meghívók pecsételésére. Ez a fajta pecsét vintage hangulatot kölcsönöz a meghívóknak. Abban a pillanatban, hogy a vendégek megkapják a viaszpecséttel ellátott esküvői meghívókat, tudni fogják, hogy az esküvő témája a “vintage”. A viaszpecséteket kézzel helyezik el minden egyes esküvői vagy keresztelői meghívón, néhány lépést követve:

  • ki kell választani a kívánt viasz színét
  • felmelegítjük a viaszt a pecséthez, és rátesszük a lezárt esküvői meghívóra.
  • kiválasztja a kívánt pecsét modelljét
  • elhelyezzük a viaszpecsétet 
  • várni kell 2 percet, amíg kihűl 

Hogyan néznek ki a viaszpecsétes meghívók?

A meghívók viasszal történő lezárásának eredménye látványos, és arányos az egyes esküvői meghívókra fordított erőfeszítéssel. Mint minden kézzel készített munkánál, itt sem lesz két egyforma pecsét, minden esküvői meghívó egyedi.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Felíratkozás a hírlevélre

Iratkozzon fel most, és részesüljön legújabb akcióinkból és híreinkből.