Search
Filtre generale
Exact matches only
 
Search
Filtre generale
Exact matches only

Mini útmutató az olcsó esküvői meghívók kiválasztásához

Az esküvői meghívó a vendégek számára bemutatja az esküvő és az azt követő parti stílusát. Gyakran tartalmazza a kiválasztott színeket és az általános témát. Összefoglalva, az esküvői meghívónak szervezettnek kell lennie, és összhangban kell lennie a boldog nap többi részével.

Ha pedig nem szeretne egy vagyont költeni, de mégis szeretne egy szép és látványos meghívót, íme néhány ötlet, amely segít a legjobb döntés meghozatalában.

Talán amikor elveszel a tennivalók hosszú listájában, nem is gondolsz arra, hogy az esküvői meghívók olyan fontos részletet jelentenek, pedig ez az első jelzés, amit a vendégeid kapnak a különleges napodról.  Az esküvői meghívónak jó híreket kell közölnie szeretteiddel, és meg kell győznie őket, hogy veled legyenek, továbbá részleteket kapnak az esküvő stílusáról és időpontjáról, helyszínéről stb.

Mit kell figyelembe venni az olcsó esküvői meghívó kiválasztásakor

Ha néhány forintos áron belül szeretnél maradni, válaszd a legfontosabbakat, és győződj meg róla, hogy nem hagytál ki semmit:

-A meghívóban szerepeljen az esküvő témája

Ha egy bizonyos témát vagy színpalettát választasz, akkor az esküvő ötletét is beépítheted, így a meghívó vonzóan néz ki, de nem kerül egy vagyonba.

 –A meghívó stílusa: inkább fekete-fehér, vagy valami modern és kortárs, egy kis arany vagy akár elegáns virágos elemekkel – bármi, ami tükrözi az Ön személyes stílusát. Ha minimalista vagy, akkor csak az alapokat választhatod, semmi más zavaró tényezőt.

 -Információk: A meghívóknak a designon túlmenően még mindig van egy egyértelmű céljuk: az esküvővel kapcsolatos lényeges információk közlése. Az, hogy milyen részletességgel akarod megadni, csak rajtad múlik. Vannak azonban olyan szempontok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a meghívók időben és a megfelelő napon érkezzenek meg:

A hír – hogy esküvőre kerül sor: tudasd előre a vendégeiddel, hogy megházasodsz, és hogy szeretnéd, ha veled lennének. A meghívó stílusától függően viccesen vagy hivatalosabban is megteheti.

A boldog pár neve: természetesen fel kell tüntetni a menyasszony és a vőlegény nevét, hogy a vendégek tudják, kinek az esküvőjére mennek.

Helyszín: az étterem vagy szálloda, illetve a szertartás tényleges helyszíne. Választásodtól függően választhatod a teljes címet vagy csak a nevet.

Dátum és időpont: tudasd a vendégekkel, hogy mikor lesz a nagy nap, és meddig tart a buli, hogy tudják, ha több napot kell foglalniuk.

Vallásos esküvő, lakodalom vagy buli: mindenképpen tudasd a vendégekkel, hogy adott esetben minden eseményre, vagy csak a bulira várod őket.

Megerősítésre vonatkozó információk: Ne felejtsd el felírni a telefonszámot vagy elérhetőséget, ahol a vendégek megerősíthetik a jelenlétüket. Adj nekik legalább 4 hetet, hogy legyen elég idejük megszervezni az időbeosztásukat.

-Az esküvői stílusból kiindulva: a dekorációba beilleszthet konkrét díszítőelemeket vagy képeket, amelyek az esküvő stílusát sugallják. Ez azt jelenti, hogy már a meghívó megtervezése előtt legyen elképzelésed arról, hogy klasszikus és elegáns, laza és nyugodt vagy csillogó és modern meghívót szeretnél-e.

-Ismerd a színeket: még ha alacsony költségvetésű meghívót szeretnél is, ez nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kell kötnöd az esküvői témájú színeket illetően, amelyeket a meghívóban szerepeltetni kell.

-Jatsz a formákkal és méretekkel: egy olcsóbb esküvői meghívó tartalmazhat különlegesebb formákat és méreteket. Érdeklődj, és válaszd ki, hogy mi a megfelelő számodra.

-A meghívó szövegezése: ahogy mondani szokták, gondosan válaszd meg a szavakat, és győződj meg róla, hogy azok beleférnek a meghívón rendelkezésre álló helyre. Ezenkívül:

Legyen könnyen olvasható: a küldött információk alapvető fontosságúak. Ezért ügyelj arra, hogy ne tartalmazzon világos hátteret, vagy olyan kontrasztokat, amelyek megnehezítik a szöveg olvasását. A szöveg formátumának és betűtípusának könnyen olvashatónak kell lennie, hogy ne terhelje és ne fárassza el az olvasót.

Ne terheld túl a meghívót: ne tegyél bele túl sok szöveget vagy olyan részleteket, amelyek nem fontosak. Maradj a fent említett alapvető dolgoknál.

Egyéb fontos részletek az esküvői meghívókhoz alacsony áron

-Kezdd korán: az esküvői bejelentésnek legalább 8-10 hónappal korábban kell megtörténnie. Minél korábban érdeklődsz a meghívók iránt, annál hamarabb kaphatsz kedvezményt vagy alacsonyabb árat. Ez egy jó tipp az olcsóbb esküvői meghívók beszerzéséhez.

-Adj a vendégeidnek legalább 3-4 hetet a visszaigazolásra, és beszélj az étteremmel vagy az ételszállítóval is, hogy megtudd, mikor kell visszaigazolniuk a menük számát.

-Vendégek listája: nem kell minden egyes személynek meghívót küldeni. Nézd meg, hogy családok szerint csoportosítani tudod-e a vendégeket. Ez jelentősen csökkenti a meghívók költségeit.

 Ezzel a mini útmutatóval reméljük, hogy gyönyörű esküvői meghívókat kapsz jó áron!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Felíratkozás a hírlevélre

Iratkozzon fel most, és részesüljön legújabb akcióinkból és híreinkből.